Menu

Spektrum smaku

Co powiecie na oryginalne dania z mojej kuchni?

Lasagne

lepoppod

1

Ostatnim razem, kiedy opublikowałem jeden z moich przepisów  , powiedziałem, że to mój ostatni. Cóż, lgnąłem, chłopaki. Przykro mi z tego powodu. Całkowicie zapomniałem o tych CHEESY LASAGNA ROLL-UPS,  które stworzyłem i MIAŁEM podzielić się dobrocią z wami wszystkimi! 

Lasagna stała się o wiele bardziej zabawna dzięki tym pysznym i super łatwym rolowaniu. Były tak łatwe do zrobienia i tak zabawne do jedzenia! Te małe klejnoty są ładowane z mielonej wołowiny, sera, szpinaku (twoje dzieci nigdy się nie dowiedzą), a następnie zwieńczone sosem spaghetti i serem. Tak! Przynieś ser! Co to jest lasagna bez ser

Chłopaki, te rolki lasagny są poważnie urocze. Wszystko nam się podobało. Możesz użyć swojej ulubionej marki sosu lub zrobić trochę domowej roboty, a to byłoby jeszcze lepsze. Możesz również zastąpić mieloną wołowinę kurczakiem lub indykiem. Opcje są nieograniczone i TAK smaczne2

1 jar (25,5 uncji) Muir Glen ™ ekologiczny sos pomidorowy z bazylią
1 lb chude (co najmniej 80%) mielonej wołowiny
1 opakowanie (8 uncji) sera śmietankowego, zmiękczone
8 makaron lasagna, ugotowany i osuszony zgodnie z poleceniem na opakowaniu
2 kubki liści szpinaku dziecięcego
2 kubki rozdrobnione ser mozzarella (8 oz)
 
Posiekaną świeżą pietruszką, jeśli jest taka potrzeba
 
  • Rozgrzać piekarnik do 350 ° F. Spryskać naczynie do pieczenia 13 x 9 cali (3 kwarty) za pomocą sprayu do gotowania. Rozłóż 1/2 szklanki sosu z 1 słoika (25,5 uncji) Muir Glen ™ ekologicznego sosu z pomidorami z bazylii na dnie naczynia do pieczenia. Odłożyć na bok.
     
  • 2
    Na patelni 10-calowej gotuj 1 lb chudego (co najmniej 80%) mielonej wołowiny na średnim ogniu, często mieszając do brązowego; drenaż.
  • 3
    Rozłóż 1 uncję z 1 opakowania (8 uncji) sera śmietankowego, zmiękczonego, w dół każdego z makaronem lasagne. Podzielić równomiernie wołowinę między kluski, kładąc na ser. Do góry każdy z 4 liśćmi szpinaku (z 2 szklanek liści szpinaku dziecka).
     
  • 4
    Zwijaj kluski mocno; umieścić w pojedynczej warstwie w naczyniu do pieczenia. Wlać pozostały sos na wszystkie rolki. Posyp równo z 2 szklankami rozdrobnionego sera mozzarella (8 oz).
     
  • 5
    Piec 15 do 20 minut lub do momentu stopienia sera i szampana. Odstawić 5 minut przed podaniem.Na wierzch posiekaną świeżą pietruszką.

© Spektrum smaku
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci